Software Engineer (Backend/Java)

Locatie: Zwolle
Bedrijf: Realtime Register

Bouw jij mee aan een robuust, schaalbaar systeem in de dynamische omgeving van domeinregistraties?

Ter versterking van het developmentteam van Realtime Register zoeken wij een gedreven Software Engineer. De scope is smal -domeinnaamregistratie en een aantal aanvullende producten en diensten- maar de techniek gaat diep en is uitdagend.
We integreren vele domeinnaamaanbieders, elk met hun eigen interfaces, procedures en technische uitdagingen. Realtime Register beheert ruim vijf miljoen domeinnamen en is daarmee de grootste wereldwijd opererende registrar in Nederland. We registreren domeinnamen in opdracht van onder meer resellers, hostingproviders en webdesignbureaus. Onze missie is duidelijk en ambitieus: we willen de beste zijn qua platform en support en daarmee onze klanten ontzorgen zodat zij kunnen doen waar zij goed in zijn. Daarmee willen wij de komende jaren groeien naar 20 miljoen domeinen onder management en behoren tot de wereldtop van registrars.

Agile werken en moderne technologieën

In jouw rol van Software Engineer houd je je samen met het team bezig met requirement analyses en het ontwerpen, bouwen, testen en onderhouden van ons volledig geautomatiseerde domain management platform. We hanteren daarbij een agile werkwijze en maken gebruik van moderne technologieën als OSGi, Wildfly, Hibernate, Django en Vue.js. De taken variëren van het oplossen van bugs tot het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden en het meewerken aan een nieuw project of technisch onboarden van nieuwe klanten. Bij elke oplevering checken we open en eerlijk elkaars werk. Elke twee weken is er een Scrum-meeting met een demo, retrospective en een nieuwe planning.

Samen met de andere softwareontwikkelaars en een QA-engineer waarborg je de kwaliteit van de applicaties voor de toekomst.

Je collega’s zijn initiatiefrijke en deskundige teamspelers

Je team bestaat uit 5 deskundige Software Engineers en een QA-Engineer. Het is een klein team met een grote verantwoordelijkheid. We zijn dan ook niet bang om feedback te geven naar elkaar en naar de organisatie. Het developmentteam werkt nauw samen met de rest van het bedrijf. Daarom is het belangrijk dat je een echte teamspeler bent en je graag zelf initiatief neemt. We vinden het belangrijk dat je je thuis voelt in het team. Het is een hechte club, die ook regelmatig buiten werktijd iets gezelligs met elkaar onderneemt. We zijn gek op BBQ en op vrijdagmiddag zijn er altijd verdacht veel collega's op kantoor :-)

Hybride werken zit in ons DNA. Uiteraard hechten we er waarde aan elkaar regelmatig te ontmoeten op kantoor maar we zijn zeer flexibel met thuiswerken.

Wij zoeken een gedreven (back-end) engineer met een sterk analytisch vermogen

Heb jij de bereidheid en het vermogen om snel de Java EE backend en Python/Javascript front-ends eigen te maken en het team te ondersteunen in het onderhoud en uitbreiding van de nieuwe functionaliteit. Kom dan ons team versterken!
Verder vragen we:

 • Kennis van en ervaring met de programmeertaal Java
 • Bij voorkeur ervaring met:
  • Java EE, Wildfly, Hibernate & OSGi
  • Python & Django
  • Javascript & Vue.js
  • Linux, PostgreSQL, Git
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Een beschikbaarheid van bij voorkeur 40 uur per week.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Solliciteer dan via careers@realtimeregister.com of maak een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor. We zien je cv en motivatie graag in onze mailbox!

OVER REALTIME REGISTER

Realtime Register beheert ruim vijf miljoen domeinnamen voor meer dan 1000 resellers in 80 landen en is daarmee de grootste wereldwijd opererende registrar in Nederland. Het label registreert domeinnamen in opdracht van resellers, hostingproviders, webdesignbureaus en andere bedrijven die grote hoeveelheden domeinnamen in beheer hebben. Het volledig geautomatiseerde domain management platform biedt één standaard registratieprocedure voor alle domeinnaamextensies waardoor resellers van domeinnamen efficiënter kunnen inkopen. Naast domeinnamen bieden wij diverse tools en diensten voor efficient domeinmanagement en aanvullende producten zoals SSL-certificaten, websitebuilders, website securityproducten en hosting softwarelicenties.

Realtimeregister.com tracks users anonymously using Google Analytics cookies. Please view our Privacy Statement for more information.